maandag 15 juni 2015

Rabarbercake


 
















In de zomer heb ik vaak niet zo veel zin in gebak en koekjes maar deze frisse rabarbercake gaat er altijd wel in.

Nodig:
350 gram rabarber
250 gram bloem
125 gram suiker 
3 eieren
100 gr roomboter, gesmolten of 100 ml vloeibaar bakprodukt
50 ml melk 
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder (1/2 zakje)
snufje zout
poedersuiker 
 
Was de rabarber en snijd die in kleine stukjes (plakjes). Vet een lage ovenschaal in en leg een stukje bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Doe de eieren en de suiker in een beslagkom en mix dit met de mixer tot het schuimt. Voeg de boter en de melk toe. Daarna de bloem, bakpoeder en zout. Doe dit in gedeelten erbij. Blijf kloppen zodat je geen klontjes in het beslag krijgt. Doe het beslag in de schaal.  Strooi de rabarberstukjes over het beslag en duw dit zachtjes zodat het een beetje in het beslag zakt.
 
Bak 30-40 minuten bij 180 graden. Prik er met een saté prikker in. Als die er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Haal cake uit de vorm. Bestrooi met poedersuiker. Snij de cake in mooie vierkante stukjes.
 
Je kunt de cake ook in een springvorm bakken en er puntjes van snijden. De cake is lekker bij de koffie/thee maar ook lekker als dessert met een bolletje vanilleijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen