dinsdag 21 april 2015

Apple Crumble

Afgelopen zondag hebben we een maaltijd gehad bij ons in de kerk. Het thema was bijbels koken. We hadden allerlei recepten die een link hadden met de bijbel. Als dessert hadden we apple crumble met vanilleijs met slagroom. De link van de apple crumble vonden we in het bijbelboek Hooglied waar staat: "Verkwik me met rozijnen, verfris me met appels want ik ben ziek van liefde". Ik had de Apple Crumble gemaakt. Nu werd door meerder mensen om het recept gevraagd dus zet ik hem maar even op de blog.

Nodig:
1 kg zoetzure appels. (Bijvoorbeeld Elstar)
100 gram rozijnen (Sultana's)
1 eetlepel kaneelsuiker (of 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel kristalsuiker)
300 gram bloem (witte patent)
150 gram witte basterdsuiker
150 gram koude roomboter
1 zakje vanillesuiker
snufje zout


Bereiden:
Vet de ovenschaal in en leg op de bodem een stukje bakpapier

Wel de rozijnen een uurtje in heet water. Giet ze af en dep ze droog. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de rozijnen met de appels en de kaneelsuiker goed door elkaar. Doe dit mengsel op de bodem van de ovenschaal.

Kneed een kruimelig deeg van de bloem, de suiker, de boter, de vanille suiker en het zout. Het deeg moet wat kruimelig zijn. Als het niet kruimelig is voeg dan wat bloem toe is het deeg te droog voeg dan een paar druppels melk of water toe.
Strooi het kruimel mengsel over de het appel mengsel.

Bak de apple crumble ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden. Je kunt de apple crumble ook heel goed bakken in de combimagnetron. Op de combistand oven/magnetron. 20 minuten op 200 graden/600 watt.

De apple crumble is zowel koud als warm lekker. Serveer met een bolletje ijs en slagroom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten